Szabályozási koncepció

A Blockchain Magyarország Egyesület fontosnak tartja, hogy elinduljon Magyarország is azon az úton, hogy prioritásként kezelje a blockchain ökoszisztéma jelentőségét. Ennek érdekében az Egyesület készített egy koncepciót, amely bemutatja, hogy az Egyesület hogyan képzeli el Magyarországon a blokklánc ökoszisztéma szabályozását.

Sokan úgy emlegetik a blockchain technológiát, ami “olyan változtatások megvalósítását teszi lehetővé a pénz, az informatika és a gazdasági, társadalmi, politikai folyamatok világában, amelyekhez jelentőségében csak az Internet globális elterjedése hasonlítható”, mivel amíg az internet az információ szabad elérését tudja biztosítani, addig a blokklánc az értékek és a tőke szabad elérését.

 

 • A koncepció célja, hogy rövid áttekintést adjon a blokklánc technológiáról, valamint az ezen alapú megoldásokról, újdonságokról és az ezekhez kapcsolódó ökoszisztémáról, illetve hogy felhívja az államigazgatás figyelmét a technológián alapuló ökoszisztéma nemzetgazdasági hatásaira és a szabályozási szükségleteire. A koncepció irányokat és javaslatokat ad, de nem konkrét megoldásokat. Ezeknek a kialakítása az érintett közigazgatási egységek közös feladata, mivel a teljes ökoszisztéma túlságosan komplex ahhoz, hogy önálló megoldások szülessenek.

  Cím: Koncepció a hazai Blokklánc ökoszisztéma működése és fejlesztése érdekében
  Készítette: Blockchain Magyarország Egyesület
  ISBN 978-615-00-7174-9
  A dokumentum az Ethereum blockchain hálózatán is rögzítésre került

  A Koncepció digitális másolatát  itt tudod letölteni.

BCME  a Szakmai közösség

Hasznos Linkek

Iratkozz fel hozzánk!

Kérdésed van? Csatlakoznál? Képzést szeretnél? Vagy csak beszélgetnél a témáról? Iratkozz fel most!